MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najczęstszym źródłem zatruć pokarmowych w przypadku mięsa są...
fot. Manjurul/Getty Images

Mięso może być źródłem śmiertelnego zatrucia! Uważaj na to, gdzie kupujesz wyroby mięsne. Potem może być już za późno

Najczęstszym źródłem zatruć pokarmowych w przypadku mięsa są bakterie Salmonella. Mogą pochodzić z surowca i nie zostać zniszczone przy zbyt krótkiej obróbce cieplnej i za niskiej temperaturze, jak i dostać się do gotowego produktu.

Zobacz również

Składowisko w ogniu. Paliło się w punkcie zbiórki odpadów komunalnych [ZDJĘCIA]

Składowisko w ogniu. Paliło się w punkcie zbiórki odpadów komunalnych [ZDJĘCIA]

Pierwsza Komunia Święta w parafii Św. Maksymiliana w Radomsku. ZDJĘCIA

Pierwsza Komunia Święta w parafii Św. Maksymiliana w Radomsku. ZDJĘCIA

Polecamy

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz